Mungo a červená. Jedna exotická, druhá skôr tradičná. Reč je o fazuľkách. Stálice v ponuke Bonitas. Zdraviu veľmi prospešné. Mungo pochádza z Ázie a je považovaná za veľmi výživnú strukovinu. Výborná na klíčenie. Bohatou na rastlinné bielkoviny je fazuľa červená. Milujeme všestranné využitie fazuliek. Fazuľky excelujú v teplej aj studenej kuchyni. A kto tvrdí, že fazuľa je zlá, lebo po nej nadúva, iba jej málo konzumuje.
Patrí medzi menej známe strukoviny. No radi o ňom dáme vedieť. Cícer je výnimočný. Vôbec po ňom nenafukuje. Dokáže si udržať živiny aj počas varenia. Je prirodzene bezlepkový. Cícer môžete pripravovať na sladko aj slano. Vhodný pre takmer každé jedlo. Obohatí vám život o B vitamíny a draslík. Telá konzumentov zásobuje aj vápnikom a kyselinou listovou.
Dáte mu šancu? My myslíme, že si to zaslúži.
Na záver vyberáme šošovicu a hrach. Taká bežná klasika. Život si bez nich nevieme predstaviť. Keď sme vyberali pestovateľa, bol to trošku boj. Mnohí nám posielali priemernú kvalitu. Boli sme vytrvalí a nakoniec sme dostali, čo sme chceli. Výbornú chuť a vysokú kvalitu. Šošovicu stačí variť 15 minút alebo pridať do polievky. Hrach zasýti na dlhú dobu. Ak k nemu pridáte aníz alebo koriander, máte ľahko stráviteľnú pochúťku. Strukoviny odporúčame konzumovať denne. Majú v sebe viac živín a vitamínov, ako si vôbec dokážete predstaviť. Dobrú chuť želáme! A my ideme niečo fajné pripraviť tiež.